facebook

16 august 2012

Prajitura cu prune si migdale



Ingrediente necesare:
- 8 oua
- 400 gr. zahar
- 250 ml iaurt
- 500 gr. faina
- 1 pachet praf de copt
- 120 ml ulei
- 1 pachet zahat vanilat
- esenta
- 500 gr. prune
- 100 gr migdale

Mod de preparare:
Se bat ouale bine impreuna cu zaharul , adaugam treptat iaurtul, uleiul turnat incetul cu incetul, alternativ cu faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.
Separat se curata fructele, se scot samburii si se pun la scurs.
Se ia o tava, se imbraca in hartie pergament sau se tapeteaza cu faina, se adauga compozitia, iar deasupra se pun prunele si migdalele zrobite ( eu am folosit migdale feliate)
Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 40 de minute.

Dupa ce s-a racit, se taie si se pudreaza cu zahar.


Un deliciu!!!!!!!!!!!!!!