9 august 2012

Limba cu masline

Ingrediente necesare:

-o limba de vitel
-o lingura de pasta de rosii
-o lingura (maxim 2 de faina)
-sare, piper
-o ceapa alba mica
-un borcan de masline negre

Mod de preparare:

Spalati limba si taiati-o in bucati. Lasati bucatile la apa rece cateva minute.
Fierbeti limba in apa cu putina sare. Limba se fierbe minim o ora. .
Cat e inca destul de calda, curatati pielita, apoi lasati-o sa se raceasca si taiati-o felii (puteti sa o lasati la frigider si sa pregatiti sosul a doua zi).
Ceapa se curata, se toaca marunt si o calim un minut in putin ulei.
Apoi adaugati apa fierbinte, cat sa acopere ceapa si lasati-o sa fiarba.
Dupa ce se evapora apa, adaugati faina si amestecati repede sa se omogenizeze cu ceapa calita.
Reduceti focul si amestecati pana se ingroasa sosul.
Adaugati pasta de rosii dizolvata in apa.
Presarati sare si piper. Adaugati si o foaie de dafin.
Dupa ce fierbe sosul, amestecati continuu, pana cand incepe sa se ingroase.
Adaugati limba taiata cubulete.
Apoi adaugati maslinele.
Este gata dupa ce fierb si maslinele cateva minute.
Se serveste cald sau rece.

3 comentarii:

Ultimele comentarii