21 noiembrie 2011

Guguluf cu dovleac

Ingrediente necesare:
- 500 gr. dovleac
- 220 gr. unt
- 200 gr. zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 5 oua
- 400 gr. faina
- 1 pliculet praf de copt
- 50 gr. stafide

Mod de preparare:
Dovleacul de taie in felii, se curata de seminte si se pune la copt in cuptorul bine incins.

Cand dovleacul este copt, se face un piure si se lasa la racit.

Untul se bate spuma cu zaharul.
Se adauga zaharul vanilat si ouale treptat, mixand continuu.
Se incorporeaza treptat faina cernuta cu praful de copt si piureul de dovleac.

La final, se pun stafidele.

Se unge si se tapeteaza cu faina o forma de guguluf, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.

Se scoate din forma, se presara zahar sau cacao.

Se poate servi cu sirop caramel.

7 comentarii:

  1. Doamne ce bine arata! A mai ramas ceva, vrem si noi. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai pregatim o tura cu mare drag ca doar sunteti aproape!!!!!!
    Va puuup

    RăspundețiȘtergere
  3. draga mea, arata minunat si sunat tare bine! mai ales ca eu ador dovleacul :)
    te pup si bine te-am gasit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Emily, iti multumesc si bine ai venit!
    Te puup

    RăspundețiȘtergere

Ultimele comentarii