facebook

17 octombrie 2011

Legume gratinate provensale


Ingrediente necesare:

- 2 vinete lunguiete
- 2 dovlecei zucchini tineri
- 5 rosii coapte
- 2 ardei
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
 - 1 ceapa
- 2 linguri parmezan ras (sau cascaval)
- nucsoara, cimbru, busuioc
- sare, piper

Mod de preparare:

Se taie ceapa si usturoiul felii subtiri, se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu putina sare si se introduce in cuptorul bine incins pana se inmoaie, fara a se rumeni.

Intre timp, se oparesc rosiile, se clatesc cu apa rece pentru a se coji de pielite, dupa care se taie felii.
Ardeiul se taie fasii subtiri, iar vinetele si dovleceii se taie rondele subtiri.
Rondelele de vinete si de dovlecei se rumenesc intr-o tigaie de teflon, fara ulei, pana se inmoaie putin.

In vasul termorezistent, se aseaza in straturi feliile de vinete, dovlecei, rosii si fasiile de ardei peste ceapa si usturoiul rumenite, adaugand peste fiecare strat nucsoara, cimbru, busuioc, sare si piper dupa gust.

Se stropesc cu ulei de masline, se acopera cu folie si se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Se scoate folia, se presara parmezan ras si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste imediat.