facebook

29 septembrie 2011

Pui cu sos de ciuperci si rom

Ingrediente necesare:

- 4 bucati piept de pui
- 1 lingura condiment de gratar
- 100 ml suc de portocale
- 6 linguri de unt
- 2 linguri de miere
- 150 gr. ciuperci pleurotus
- 150 gr ciuperci champignion
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 50 ml rom
- 100 ml smantana
- sare

Mod de preparare:

Se spala pieptul de pui si se usuca cu servetele de hartie dupa care se presara cu sare si condimente pentru gratar.
Se adauga peste carne sucul de portocale si se lasa 20 de minute.


Pieptul de pui se rumeneste timp de maxim 10 minute in trei linguri de unt.


Dupa ce am rumenit carnea in unt, se aseaza intr-o tava, se unge cu miere, se toarna putina apa si se introduce la cuptorul incins pentru 15 minute.


Ceapa si usturoiul curatate si spalate se dau pe razatoare.
Se spala bine ciupercile si se taie marunt.


Intr-o cratita cu putin unt se calesc ciupercile cateva minute, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul si ceapa si se mai amesteca cateva minute.


Cand ciupercutele sunt moi, se adauga romul, smantana si se mai lasa 5 minute.


Puiul se serveste acoperit de sosul de ciuperci.
Un deliciu!!!!!