15 iunie 2011

Tarta cu capsuni

Cu toate ca am mancat de multe ori din comert aceasta tarta si imi place foarte mult combinatia de budinca de vanilie, capsuni si blat putin crocant, este prima mea tarta de acest gen.
Capsunelele sunt cam micute, dar sunt din gradina mamei mele si au fost delicios de parfumate.


Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 200 gr faina
- 100 gr. unt
- 2 oua

Pentru umplutura:
- 1 budinca de vanilie
- 1 plic gelatina rosie
- capsuni

Mod de preparare:
Amestecam faina cu untul moale si vom obtine niste faramituri, apoi adaugam ouale si framantam aluatul cu mana pana il omogenizam.


Punem aluatul intr-o folie de plastic si dam la frigider pentru 30 de minute.


Scoatem aluatul de la frigider dupa cele 30 de minute, intindem o foaie de 4-5 mm grosime pe o folie de plastic apoi cu ajutorul foliei punem foaia in tava.


Indepartam aluatul in exces de pe margini si intepam din loc in loc cu furculita.


Punem hartie de copt peste aluat si apoi asezam desupra 2-3 maini de sare grunjoasa sau fasole uscata ( pentru a nu se umfla aluatul)


Dam la cuptorul incins pt 20 de minute dupa care lasam sa se raceasca.

Pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj.
Budinca calduta o asezam peste blatul racit, asezam capsunile peste budinca, iar peste adaugam gelatina rosie pe care o pregatim conform indicatiilor de pe pachet.


Cel mai bine de servit este a doua zi pentru ca pana atunci blatul se va inmuia putin.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Ultimele comentarii