facebook

27 iunie 2011

Prajitura cu zmeura, iaurt si sofran


Ingrediente necesare:

Blat:
- 6 oua
- 250 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 10 linguri apa
- un praf sofran
- 1 plic praf copt.

Crema:
- 300 gr iaurt
- 500 ml frisca lichida
- 500 gr zmeura
- 5 linguri zahar
- 1 plic gelatina

Mod de preparare:

Se amesteca energic galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate 1 lingura de apa.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Sofranul se dizolva in 3 linguri apa si se adauga in compozitie.
Sofranul ii va da blatului, pe langa o culoare galbena, o aroma minunata.

Se coace la foc potrivit intr-o tava dreptunghiulara (sau dupa preferinta) tapetata cu faina sau imbracata in hartie de copt, aproximativ 40 de minute.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie pe mijloc astfel incat sa rezulte doua foi.

Crema:
Intr-un vas punem iaurtul si zaharul si amestecam energic cu un tel.
Zbatem frisca cu mixerul pana se intareste.
Peste iaurt adaugam zmeura, gelatina pe care am pregatit-o conform instructiunilort de pe pachet si frisca.


Insiropam blatul cu sirop de zmeura, adaugam un strat generos de crema si ultima foaie de blat pe care o insiropam cu sirop de zmeura.


Deasupra imbracam in frisca si ornam cu zmeura.
Dam la frigider pentru aproximativ 3-4 ore dupa care o putem servi.

O prajitura delicioasa, aromata si racoroasa.