24 octombrie 2011

Rasturnata cu mere si mirodenii


Ingrediente: 
 - 4 mere
- 3 oua la temperatura camerei
- 3 linguri de zahar nerafinat
- 3 linguri  lapte
- 3 linguri faina
- 1 varf lingurita nucsoara macinata
- 4 cuisoare macinate
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita rasa ghimbir pudra

Pentru caramel:
4 linguri zahar
1 lingura apa
1 lingura unt

Mod de preparare: 
Se pune zaharul cu apa la caramelizat pe foc mic, intr-un vas termorezistent de 20-25 cm diametru care merge si la cuptor.
Amestecam din cand in cand ca sa nu se arda pe margini. Cand caramelul are o culoare aurie, adaugam untul, stingem focul si amestecam pana cand untul e complet topit. Caramelizam si marginile vasului dupa care dam deoparte.
Taiem merele felii si le asezam deasupra caramelului.


Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu zaharul pana este aproape topit. Adaugati laptele si aromele si omogenizati. La final incorporati faina.
Bateti albusurile spuma tare si incorporati-le in aluat in 3 etape, amestecand cu telul usor, de sus in jos sa nu se lase spuma prea tare.
Turnati compozitia peste mere si dati la cuptor  pentru 30 minute.
Treceti cu cutitul pe margine tartei, sa se desprinda de vas si rasturnati-o pe un platou.

6 comentarii:

  1. mirela miclescu12 mai 2011, 20:26

    O prajitura minunata,am auzit de ghimbir in prajituri ,cred ca o sa experimentez si eu.Arata minunat rasturnata ta ,pupici .

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mirela!!!
    Este delicioasa.
    Reteta am gasit-o si eu pe net si mi-a placut combinatia de mirodenii :))
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Una torta bellissima e sicuramente deliziosa!!!

    RăspundețiȘtergere

Ultimele comentarii