11 decembrie 2010

Rulada de curcan

Ingrediente necesare:
- 1 piept mare de curcan
- 50 gr. seminte fara coaja
- 2 mandarine
- 1 ceapa rosie
- 1 ceapa galbena
- 1 fir de praz
- 5 ciuperci
- 2 morcovi
- 1 ou
- 1 lingura zahar brun
- maghiran uscat
- 1 lingura cimbru
- sare, piper
- unt
- foi de dafin

 Mod de preparare:

Taiem ceapa , prazul si ciupercile si le calim in ulei de masline impreuna cu semintele si mandarina taiata cubulete si curatita de samburi. Adaugam mirodeniile, amestecam bine si luam de pe foc. Cand s-a racorit putin adaugam oul si amestecam bine.

Taiem pieptul de curcan, il acoperim cu o folie de plastic si il intindem subtire cu un ciocan de snitele.
Condimentam cu sare si piper dupa gust si asezam umplutura. Rulam si prindem rulada cu scobitori sau snur.
Asezam rulada intr-o tava unsa cu unt, adaugam 2 cani de apa sau supa de pasare, boabe de piper, foi de dafin si dam la cuptor pentru aproximativ 60 de minute la foc potrivit.

Stropim rulada din cand in cand cu sosul din tava si mai adaugam apa sau supa daca este necesar. Inainte cu 15 minute sa fie gata, adaugam 2 pahare de vin si stropim din cand in cand.
In ultimele 5 minute presaram zahar brun, lasam sa se caramelizeze putin pe deasura si oprim cuptorul.
Servim cu piure de cartofi si salata de ardei copti sau cu orice garnitura preferati.

Pofta buna!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii