facebook

18 noiembrie 2010

Tort cu crema de portocale

Ingrediente necesare:

Blat:
- 6 oua
- 6 lg zahar
- 4 lg faina
- 3 lg cacao
- coaja rasa de portocala
Crema:
- 600 ml frisca
- 150 gr zahar pudra
- 2 portocale
Sirop:
- 3 portocale
- 70 ml apa

Mod de preparare:
Batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, coaja de portocala.
Luam o spatula si incorporam cu miscari usoare faina amestecata cu cacaoa.

Se coace la foc domol intr-o tava pt tort tapetata cu hartie pergament.

Dupa ce s-a racit, blatul se taie in trei parti.

Crema:
Pregatim un piure din portocala si zahar( la blender).

Batem frisca pana se intareste bine, peste care adaugam piureul de portocala.
Sirop:
Din cele 3 portocale fara coaja pregatim un piure la blender si diluam cu apa.
Cu acest sirop insiropam fiecare foaie de blat peste care asezam un strat generos de crema si continuam asa pana cand terminam.

 Decoram dupa preferinte!
Delicios!!!!