facebook

28 noiembrie 2010

Prajitura cu mere si scortisoara

Ingrediente necesare:

Blat:
- 6 oua
- 250 gr. zahar
- 300 gr. faina
- 10 linguri apa
- 1 praf copt.

Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate 1 lingura de apa.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se coace la foc potrivit intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu faina sau imbracata in hartie de copt, aproximativ 40 de minute.
Crema:

- 1 kg de mere
- 100 gr. zahar
- 2 lingurite scortisoara

Merele de spala si se toaca la robot.

Se calesc intr-o cratita impreuna cu zaharul si scortisoara pentru aproximativ 10 minute.
Merele calite se baga la robot si se fac piure.


Blatul se taie in doua, se adauga piureul de mere, se pune urmatorul blat si se presara cu scortisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii