11 noiembrie 2010

Mancare de praz cu masline

Ingrediente necesare:
- 1 kg praz
- 2 cepe mari
- 200 gr masline
- un borcan rosii in bulion
- un pahar ulei
- 2 linguri zahar
- busuioc
- oregano
- rozmarin
- sare, piper
- patrunjel

Mod de preparare:
Prazul si ceapa se curata si se toaca feliute.

Se pun la calit in ulei, intr-o craticioara maricica si se calesc la capac.

Dupa ce prazul s-a palit putin se adauga o cana de apa si se fierbe la capac pana devine moale. Dupa aceea se adauga rosiile in bulion impreuna cu sucul de rosii si se lasa la fiert ( tot la capac).

Cand prazul a devenit moale se adauga maslinele pe care le-am dat intr-un clocot.
 Aproape de sfarsit, zaharul se caramelizeaza impreuna cu 2 linguri de apa si se adauga in mancare.
Se adauga mirodeniile, se potriveste de sare si piper si se serveste cu patrunjel tocat marunt.


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Ultimele comentarii