facebook

20 octombrie 2010

Dovlecei umpluti


Ingrediente necesare:
- 1 kg carne tocata
- 6 dovlecei
- 3 cepe mari
- o canuta orez
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ou
- cimbru
- patrunjel
- sare, piper 


Dovleceii se spala si se scobesc de miez.
Umplutura: In putin ulei se caleste ceapa si miezul de la dovlecei, iar cand s-a rumenit se adauga pasta de tomate si cateva lingui de apa. Se calesc impreuna cateva minute, dupa care se adauga orezul spalat in prealabil si se mai amesteca 2-3 minute dupa care se pune patrunjelul tocat marunt si se da la racit.
Dupa ce s-a racit prajeala se amesteca cu carnea tocata, oul, cimbru, sare, piper. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii. Dupa ce am umplut dovleceii se dau cu partea scobita prin faina ( pentru a nu iesii carnita afara ) si se pun intr-o cratita cu apa. Se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Cand sunt aproape gata, in apa in care au fiert la cuptor, se pune 1 lingura de faina amestecata cu suc de rosii ( sau pasta de tomate cu apa) si se mai da la cuptor aproximativ 10-15 min. pana cand sunt facuti bine.
Cine doreste ii poate servii cu iaurt sau smantana, dar obligatoriu cu marar. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ultimele comentarii