1 septembrie 2010

Ardei copt la borcan

Ingrediente necesare:

3 kg ardei rosii carnosi
50 ml otet
120 ml ulei de masline
1 lingurita oregano uscat
1 1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Se coc ardeii in cuptor sau pe gratar si apoi se curata de coaja si seminte. Ardeii se curata deasupra unui vas pentru a colecta zeama pe care o lasa.
Acest suc il strecuram apoi printr-o sita pentru a separa semintele.


Asezam ardeii curatati in borcane curate si uscate in cuptor, apasand usor cu mana pentru a se aseze mai bine. Ardeii aproape se acopera de propriul suc cand ii apasam.
Intr-o craticioara mica punem restul ingredientelor plus sucul lasat de ardeii copti si dam un clocot, amestecand ca sa se topeasca sarea. Turnam acest amestec peste ardei, pana sunt perfect acoperiti. Inchidem borcanele, batem usor de masa borcanul sa se aseze bine ardeii si sa se distribuie lichidul, apoi deschidem iar borcanele si completam cu lichid daca mai este nevoie dupa care infiletam bine.
Punem borcanele cu ardei in cuptorul incins pentru aproximativ 10-15 minute. Scoatem borcanele din cuptor si le asezam cu fundul in sus pana se racesc (astfel borcanele se sigileaza) dupa care le asezam frumos in camara racoroasa.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Ultimele comentarii