facebook

6 iunie 2010

Prajitura Rodica cu capsuni

Am pregatit aceasta delicioasa prajitura la implinirea celor 51 de ani ai mamei mele , asa ca am hotarat sa o numesc la fel ca pe ea, Rodica.

Ingrediente necesare:














Pentru aluat:
- 4 oua
- 1 praf de copt
- 200 gr unt
- 200 gr. zahar pudra
- 1 esenta vanilie
- 250 gr. faina
- 30 gr. cacao
Pentru crema:
- 300 ml lapte
- 100 gr zahar pudra
- 1 plic praf de budinca
- 150 gr unt
Pentru decor:
-300 grame capsuni ( sau cirese)
- 1 plic gelatina rosie

Mod de preparare:
Untul se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt. Se incorporeaza usor albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Opriti 1/3 din aluat si il amestecati cu cacaoa. Compozitia din aluatul alb se toarna intr-o forma de tort unsa si tapetata, iar aluatul maro se pune gramajoare din loc in loc, iar peste se adauga cealalta jumatate de aluat alb si se niveleaza. Se coace 40 min. la foc mic.
Crema:
Praful de budinca se amesteca cu laptele , zaharul si se pune la foc mic pana se ingroasa, dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit , se adauga treptat untul moale, iar crema astfel obtinuta se pune peste blatul din forma, racit.
Capsunile spalate si scurse se taie in jumatati si se aseaza peste crema. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe.
Se da la frigider pentru 2-3 ore.