facebook

20 iunie 2010

Ardei umpluti

 Ingrediente necesare:
- 1 kg carne tocata
- 10 ardei grasi
- 3 cepe mari
- o canuta orez
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ou
- cimbru
- patrunjel
- sare, piper

Ardeii se spala si se scobesc de cotoare si seminte.
Umplutura: In putin ulei se caleste ceapa si cand s-a rumenit se adauga pasta de tomate si cateva lingui de apa. Se calesc impreuna cateva minute, dupa care se adauga orezul spalat in prealabil si se mai amesteca 2-3 minute dupa care se pune patrunjelul tocat marunt si se da la racit.
Dupa ce s-a racit prajeala se amesteca cu carnea tocata, oul, cimbru, sare, piper. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii. Dupa ce am umplut ardeii se dau cu partea scobita prin faina ( pentru a nu iesii carnita afara ) si se pun intr-o cratita cu apa. Se dau la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Cand sunt aproape gata, in apa in care au fiert la cuptor ardeii, se pune 1 lingura de faina amestecata cu suc de rosii ( sau pasta de tomate cu apa) si se mai da la cuptor aproximativ 10-15 min. pana cand ardeii sunt facuti bine.
Se servesc cu iaurt sau smantana. 

4 comentarii:

  1. Arata super!!! Maine asta am in meniu....Sper sa arate si ai mei la fel de bine ca ai tai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Inseamna ca maine vin la masa :)))
    Sunt convinsa ca iti vor iesi deliciosi!
    Astept impresii dupa.
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar mi-au iesit deliciosi...Te astept la masa...mai sunt cativa...dar grabeste-te:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Yamiiii!!!!
    Azi nu mai apuc sigur, dar maine ma mai primesti ? :)))

    RăspundețiȘtergere

Ultimele comentarii