facebook

11 februarie 2009

Somon la gratar cu busuioc si legume la capac

Ingrediente necesare:
- o bucata de somon proaspat
- 2 morcovi potriviti
- 2 rosii
- 1 pahar mare suc de rosii
- 1 dovlecel
- 2 buchetele de conopida
- 2 ciuperci proaspete
- 1 ardei gras
- 1 ceapa mica
- 2 linguri ulei de masline
- un praf de sare
- 1 pahar apa
Mod de preparare:
Se spala legumele, se curata de coaja si rosia de pielite.
Se taie morcovii in rondele subtiri, dovlecelul in felii, rosiile cubulete, conopida si ciupercile se taie rondele, ardeiul cubulete, iar ceapa se taie marunt. Intr-o craticioara de teflon se pune uleiul de masline si toate legumele si se dau la foc mic acoperite cu un capac timp de 2 minute.



Dupa ce s-au inabusit putin se adauga sucul de rosii , apa si sarea si se lasa sa fiarba acopeit la foc mic timp de 20 de minute. Se mai mesteca din cand in cand si daca este necesar se mai pica putina apa sau suc de rosii. Cand legumele sunt aproape gata, se incinge gratarul si se parpoleste somonul pe ambele parti ( in loc de gratar se poate folosi si o tigaie de teflon in care se pica putin ulei de masline).
Cand legumele sunt fierte bine, se presara un praf de busuioc si patrunjel tocat, se opreste focul la aragaz si se mai lasa acoperite 5 minute ca sa isi lase gustul.
Se aseaza pe farfurie somonul, langa el se pun legumele si se decoreaza cu patrunjel tocat.
Se serveste cald!