facebook

16 februarie 2009

Lasagnia cu carne



Ingrediente necesare:
Sos Bolognese:
-400 gr carne tocata
- 3 linguri ulei de masline
- 500 gr rosii decojite
- 250 gr rosii pasate
- 1 ceapa
- 1 fir praz
- 1 morcov
- 4 catei usturoi tocati
- salvie, rozmarin, busuioc
- sare si piper


Mod de preparare:
Se caleste ceapa, morcovul si usturoiul, se adauga carnea tocata si se lasa la prajit, dupa care se adauga rosiile. Se adauga doua polonice de apa sau supa de legume si se lasa pe foc timp de 45 de minute. La sfarsit se adauga mirodeniile.






Sos Bechamel:
- 4 linguri unt
- 4 linguri faina
- 1/2 litru lapte
- 1 lingura parmezan
- piper, sare

Mod de preparare:
Se pune untul la topit intr-o craticioara si se presara faina mestecandu-se continuu. Se stinge cu lapte putin cate putin si se amesteca continuu. Se condimenteaza cu sare si piper.




Se unge tava cu unt sau ulei, se toarna un strat sos Bechamel, un strat sos Bolognese si se pune primul strat de foi de lasagnia.



Se continua asezarea pe straturi, iar deasupra se toarna sos Bechamel si se presara cascaval si/sau parmezan .


Se pune la cuptor incins timp de aproximativ 40 de minute.