facebook

14 februarie 2009

Ciorba de pui olteneasca cu zdrente de ou

Ingrediente necesare:
- 4 litri apa
- 2 pulpe pui ( sau orice alta carnita de pui)
- 2 morcovi mari
- 1 pastarnac
- 1 patrunjel
- 1/2 telina
- 1 ceapa
- 1 cartof
- rosii in bulion
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel verde
- fidea
- sare
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert si cand a clocotit se adauga carnea.
Dupa aceea, se toaca legumele cubulete sau se dau pe razatoare si se adauga si ele la fiert.
Cand carnea si legumele sunt aproape fierte, se adauga rosiile in bulion tocate marunt si sucul de rosii.
Cand totul este fiert, se adauga fideaua, se potriveste de sare , iar dupa ce fideaua a fiert, se opreste focul.
Se zbate oul cu furculita si se adauga in ciorbita, se pune si patrunjelul tocat fin si se acopra cu capacul.


Se serveste cu ardei murat.